středa 1. července 2015

Italské dobroty

     Čaute! Protože začínají prázdniny a někteří z vás asi někam pojedou (kromě mě:/) třeba i do Itálie, rozhodla jsem se s vámi podělit o moje gurmánské zážitky právě ze země jídla. A co se vám představí pod pojmem Itálie? Pizza, špagety, gelato (neboli zmrzlina), pizza.. Prostě místo, kde bych neměla chybět:D!                           


!! Upozornění: Tento článek může způsobit nadměrnou tvorbu slin.  !!


Asi nejznámější a nejpopulárnější jídlo Itálie. Pizza. Jedním faktem, kterého jsem si všimla byl, že někteří Italové dělají pizzu úplně jinak. Během našeho pobytu jsme byly asi 3x na pizze a z toho 2x nám udělali pizzu tak, že byla rozdělená na více částí. Což znamenalo, že když jste měli třeba pizzu al tono (tomato, sýr, tuňák a cibule), tak jedna část byl jenom sýr, další tuňák a poslední cibule. Takhle mě to vůbec nechutnalo. Asi se to tak dělá správně, ale já jsem zvyklá z našich českých poměru, že prostě všechno naplácáme dohromady. Když jsme ale byly v té poslední pizzerii.. dios mio. Heaven in my mouth. Měla jsem pizzu prosciutto, a když jsem ji dojedla, tak jsem měla pocit, že už můžu v klidu umřít. Posunula laťku doost vysoko.

PS: Itálové dělají pizzu bez kůrky (spíš se snaží, aby jí tam bylo co nejmíň), takže pokud jste typ člověka, co nejí kůrku, tak tohle je přesně pro vás.



Gelatooo. Italská zmrzlina, nejlepší, nejkvalitnější. Se školou jsme byly přesněji v Římě. Našli jsme si na internetu, kde mají v Římě nejlepší zmrzlinu. Byla to nějaká malinká zmrzlinárna, kterou vlastní 2 bratři. Oni tvrdí, že když sníte se zmrzlinou i ten kornout, tak vám to pokazí chuť té  zmrzliny, a tak ji prodávají jen v kelímcích. Dala jsem si vanilkovou, pomerančovou a oříškovou. No prostě pravá zmrzlina, šlo vidět, že je to z pravých pomeranči a nejsou tam žádný  náhražky. Takhle by to mělo být všude.

 



Další pochoutkou je bruschetta, což je taková topinka, která se podává jako předkrm. Většinou se na ní davají rajčata, bazalka a olivový olej, ale měla jsem ji i s lososem nebo 4 druhy sýrů. Nooom. Určitě si ji vyzkoušejte třeba i doma.



A jako poslední špagety. Nechtěla jsem se pouštět do žádných velkých experimentů, a tak jsem si dala klasické špagety al pomodoro. Omáčka byla úžasná z domácích  rajčat a špagety, ty byly tak, jak by se měli dělat neboli al dente, prostě ne úplně rozvařené, jak to tady v Česku bývá, prvně  mně to moct nesedlo, ale nakonec jsem si to zamilovala. 


Doufám, že se vám článek líbil a zvážíte cestu do Itálie - země toho nejlepšího jídla:P Omlouvám se za kvalitu některých fotek, ale fotila jsem to, když už byla tma.
            

                                                              Hasta luego, Meg ☆ 








9 komentářů:

  1. Och... Vážně se mi sbíhaly sliny! :D Vypadá to dobře. Nejen ten článek, ale i tvůj blog. Jen tak dál ;)

    OdpovědětVymazat
  2. to jedlo vyzerá super :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. ooo, to je vazne super:)
    http://worldbyanett.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Itálii a Italskou kuchyni s přítelem milujeme :) Na naše roční výročí jsem vařila italské menu a byla to mňamka! :3 V září se chystáme do Milana tak snad ochutnám pravé spaghetti bolognese :)
    www.baauuu.webnode.cz
    Baauuu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkuste. Je to tam vážně úžasné, jak kultura tak gastronomie. :)

      Vymazat
    2. Sice tam jedeme jen na 2 dny, na fotbalový zápas, ale spaghetti prostě musím zkusit!!! :D Až mě opustí střevní chřipka, okamžitě jdu zkusit domácí bruschettu :)

      Vymazat
  5. všetko vyzerá úžasne :3

    http://booklovers-world.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. ešte , že som sa pred tým najedla že sa mi netvorí tak veľa slín , ale vyzerá to moc chutne ♥
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat